Badmintonketcher skal passe til din styrke

Badmintonketcher skal passe til din styrke

Der er gevaldig forskel på de forskellige fabrikanter af badmintonketcher og af denne årsag er det godt at du gør dig klart hvad du har som svage og stærke sider som badmintonspiller, inden du køber en badmintonketcher.

 

Fleksibilitet

En af de første ting, der er betydningsfuldt hvis du skal købe en badmintonketcher er at undersøge fleksibiliteten i skaftet. Fastheden har vigtig betydning for fart og styring over alle ens slag. Hvis man svinger utroligt hårdt vil man gøre klogt i at bruge en badmintonketcher med stift skaft. Det, som sker i skaftet på en badmintonketcher når man slår med den, er at den almindeligvis kan bøje som en bue, når man så slår til bolden bør skaftet almindeligvis bøje sig ud og frembringe bedre styrke til slaget. Men derfor er det netop vigtigt kun at købe en badmintonketcher med stift skaft, hvis man er en meget dygtig spiller. Fordi hvis du ikke kan slå ketcheren tilpas powerfuldt, så kan man ikke få skaftet til at bøje og hermed generer ekstra fart i bolden. Hvis man ikke svinger så kraftfuldt er det derfor et medium eller betydeligt fleksibelt skaft, du burde vælge badmintonketcher ud fra. Det mere fleksible skaft vil give samme virkning for en rutineret udøver som det hårde skaft gør for en professionel. I denne henseende er det alt afgørende at betænke hvor talentfuld du er i forhold til de bedste spillere i verden, som spiller med stift skaft i deres badmintonketcher. Modsat er det også betydningsfuldt ikke at købe en ketcher med et for blødt skaft, idet det ikke vil rette sig ud igen når bolden rammes og af denne årsag vil man få svage høje unøjagtige bolde. Dermed skal de fleste spillere anvende et medium-stift skaft.

 

Japansk dominans

Hvis man taler om badmintonketcher så kommer man ikke udenom Yonex. Det japanske mærke er en fremgangsmand inden for udvikling og innovation i adskillelige år og ser ud til at blive ved i samme hastighed de næste mange år. Rækken af teknologier som Yonex har produceret til at gøre badmintonketcheren gode er meget lang og vil tage lang tid at benævne I stedet vil jeg blot fortælle om de 3 modeller af Yonex badmintonketcher der findes. Den første og mest almindelige er Voltric varianten, der er den hovedtunge serie. Her er der interesse på mere kraft og ved afbenyttelse af tri-voltage teknologien er der ikke så stor en ulempe i det hurtige spil, der almindeligt ville være ved at bruge en hovedtung Yonex badmintonketcher. Denne serie spilles med f.eks. af Jan Ø og flere andre stjerner.

Nanoray mærket er den seneste model fra Yonex og dette er en hovedlet mærke, der fokuserer på at øge hastigheden på svinget og reaktionen i det flade spil. Som en topketcher i den variant kan tydeliggøres Z-speed, der har lavet verdensrekorden for hårdeste smash på hele 497 km/t. Hvilket er et bevis på at Yonex badmintonketcher er forrest når det omhandler teknologi og fart.

 

Dansk verdensklasse

I gennem de seneste mange år har Forza badmintonketcher gennemgået en stor forandring og er nu i den absolutte verdenstop når det kommer til kvalitet. De kampmæssige aspekter har der på intet tidspunkt forekommet tvivl om, men til at starte med var der mere interesse på de ikke så dyre badmintonketcher. De seneste 10 år har haft vægt på at lave Forza badmintonketcher med udgangspunkt verdenstoppen. Selvom der har været fokus på badmintonketcher til de professionelle har Forza vægtet de udøvere, der er flest af og det er de, som under eliten. Specielt i Danmark, hvor der eksisterer stolte kutymer for badminton, og der lægges et fokus på teknik i den almene træning. På dette område forekommer alle gode Forza badmintonketcher med forskellige stivheder af skaftet, så den bedre udøvere køber det samme præcise ramme, imidlertid med et mindre stift skaft, så man får god hurtighed ud af sine slag uden nødvendigvis at være blandt talenterne. Den bedst berømte type er Forza Power modelen, som etiketten hentyder er en hovedtung ketcher variant. Her er der er lagt vægt på de tunge angrebsslag og kontrol i hele svinget. Typisk er skaftet styrket med Kevlar, som desuden anvendes i rumfærger da det har høj styrke og på samme tid gode fleksibilitet. Rammen er lavet en kende mere solidt med en lidt støre ramme for bedre stabilitet. Denne model af Forza badmintonketcher er velegnet til udøveren, som tilstræber at påvirke konkurrenten defensiv ned med kraftfulde angrebsslag.