Camping er lig med afslapning

Camping er lig med afslapning

En ferie kan være et dejligt afslappende pusterum fra hverdagens stress. Camping kan være dejligt afslappende. Den kan for eksempel finde sted i Silkeborg i det dejlige Midtjylland.

Danskerne er et arbejdsomt folkefærd. Selvom mange danskere også er glade for at brokke sig over deres arbejde. Det går for langsomt, chefen er sur og uretfærdig, den afdeling gør ikke deres arbejde ordentligt og så videre, så er mange danskere glade for at gå på arbejde. Det som holder os oppe er i manges tilfælde de gode kolleger. Den hyggelige mandlige eller kvindelige kollega, som man kan joke med og snakke med om alt muligt, både arbejdet, men også private ting. Kollegerne som vi arbejder godt sammen med og nyder at drikke en kop kaffe med lidt kage til eller en fredagsøl sammen med. Mange har selvfølgelig også jobs, hvor de finder selve arbejdet interessant, men det er i manges tilfælde det kammeratskab som de med deres kolleger, der holder maskineriet kørende og gør at man gider at dukke op på arbejde, også på de dage hvor man er dødtræt og det regner.

Der er brug for ferie

Men selvom det kan være en nok så hyggelig og spændende arbejdsplads, så har man alligevel engang imellem brug for ferie. Tanken om at man snart har ferie kan nogle gange være den motiverende tankegang for lige at give den en tand ekstra og lige klare den de sidste par uger op til ferien, selvom man er ved at være helt færdig og energi niveauet er nede. Hvis energiniveauet er ned så kan en god ferie hjælpe på det. Her kan en camping ferie være en god idé for mange. Campingferie er for mange lig med total afslapning og hygge med familien og ægtefællen. En ferie der ikke handler om at man skal nå en helt masse. En campingferie er ikke en storby ferie, hvor man skal ræse rundt fra den ene seværdighed til den anden. Camping handler om at bo i en hyggelig campingvogn eller hytte omgivet af dejlig natur og så bare tage det stille og roligt. Ingen stress, ingen skemaer, intet der nødvendigvis skal nås på et bestemt tidspunkt. Helt modsat ens normale stressende arbejdsdag og hverdag. Her er der tid til at gå ture, spille spil, sove en eftermiddagslur, læse en god bog, spise god mad og generelt koble af.

Sørg for at koble af

Det er ekstremt vigtigt at man lader kroppen og hjernen koble af engang imellem og gerne i en længere periode når man har ferie ellers vil man på længere sigt blive slidt helt op på længere. Det er typisk, hvis man for eksempel har fjorten dages ferie på camping, at man bruger de første par dage til at geare ned. Kroppen og hjernen er oppe at køre, er stadig i hverdagen og på arbejde og skal bruge et par dage til at omstille sig til den nye situation og de nye omgivelser. Men lader man den gøre det, så vil man efter et par dage mærke en behagelig afslapning i kroppen, man vil helt naturligt ikke stresse over tingenen, man vil bevæge sig langsommere og der ved man at kroppen er i gang med at holde ferie, restituere, så man er klar til arbejdet og hverdagen igen når ferien er ovre. Camping byder på mange sjove aktiviteter for hele familien, som regel er der gode legepladser, hoppeborge og lignende og sikkert også mulighed for at leje cykler og tage en familietur i den omkringliggende gode natur. Camping kan give man gode ferieminder og et ønske om at vende tilbage igen.