Cykling – en dansk tendens

Cykling – en dansk tendens

Hvis du spørger turister eller folk uden for Danmark, hvad de tænker på, når du siger ”Danmark”, vil langt de fleste sige enten Den Lille Havfrue, wienerbrød eller cykler. Og cykling er ekstremt populært i Danmark. Det er et af danskernes foretrukne transportmidler, og anvendes derfor af mange danskere til at komme fra A til B – hver dag.

Cykling som transportmiddel er så populært herhjemme, at turistorganisationerne har været ude og advare turister om at cykle midt i ”rush hour”. Danskerne har simpelthen for travlt med at komme enten til eller hjem fra arbejde, og det kan ende i uheld, hvis en turist begiver sig ud på afslappet cykling midt i danskernes travlhed.

Men det er ikke kun skidt – faktisk er der intet skidt ved cykling, så længe man tager sine forholdsregler.

Fordele ved at cykle

  1. Daglige cykelture gør dig sundere og nedsætter risikoen for, at du får hjertesygdomme, bliver overvægtig, får for højt blodtryk og diabetes.
  2. Cyklen er det klimavenlige valg ved siden af bilen – du forbedrer ganske enkelt luftkvaliteten ved at vælge cyklen frem for bilen.
  3. Du afhjælper de mange og alenlange trafikpropper, der opstår hver eneste morgen og hver eneste eftermiddag.
  4. Studier har vist, at det øger den generelle trivsel, hvis man bor i en by, hvor folk primært cykler og går.
  5. Almindelig cykling er en moderat form for motion, som forbedrer dit mentale ve og vel. Blandt andet kan daglige cykelture være med til at afværge demens og øge din mentale sundhed.
  6. Cykling øger din iltoptagelse, hvilket betyder, at du får en bedre kondition.
  7. Cykling er meget skånsomt for dine led, og vil du gerne i gang med at træne, kan cykling være et oplagt sted at starte frem for løb, som belaster dine led markant mere. Når du først er rigtig i gang, kan du supplere med løb.
  8. Det er markant billigere at cykle end at køre i bil.
  9. Cykling frigiver endorfiner i din hjerne, og du får dermed meget mere energi.
  10. Du møder ikke udfordringer med at finde en parkeringsplads, og skal derfor heller ikke bruge dyrebare, lange og mange minutter på at parkere, før du kan komme ind på kontoret, til dit møde eller noget helt tredje.

Hvornår skal du cykle?

Det korte svar er; så ofte du kan.

Hvis du gerne vil bruge cyklen både som transportmiddel og som motionsmiddel, bør du dog vælge to forskellige cykler. Vælg gerne to cykler fra samme mærke, så du føler dig tryg ved netop dét mærke. Nishiki laver for eksempel cykler til alle aldre og alle behov. Nishiki har således både cykler, der kan anvendes som transportmiddel til og fra arbejde, ligesom de laver særlige Nishiki cykler, der udelukkende bør bruges til træning.

Hvorfor skal du vælge en Nishiki cykel?

Nishiki har fokus på at lave cykler, der kan holde til det hårde skandinaviske vejr. Det er en fordel – særligt om efteråret og om vinteren, hvor det danske vejr kan være barskt ved cyklerne. Men noget af det sejeste er, at de laver nogle af de letteste hverdagscykler på markedet, så du ikke skal bokse med en tung havelåge af en cykel hver dag, når du skal på arbejde.

Derudover kan du finde seje og billige Nishiki cykler til alle medlemmer af familien, da Nishiki spænder særdeles bredt og har noget for alle. Det kan nemlig være en fordel at holde sig til ét cykelmærke, da du lærer indstillingerne, produkterne og de nødvendige gadgets godt at kende – og dermed ikke skal sætte dig ind i en ny producents måde at gøre tingene på.