Dæk og fælge er vigtigere end du tror

Dæk og fælge er vigtigere end du tror

En ny undersøgelse viser, at danskerne ikke går godt nok op i de dæk og fælge deres biler har. Dette er alarmerende mener trafikstyrelsen, som står for at overvåge den danske trafik. Problematikken er mangfoldig men ligger i bund og grund i, at slidte eller skadede dæk og fælge kan føre til højere sandsynligheder for ulykker. Dette skal bekæmpes ved større viden om dæk og fælge og flere danskere, som regulært tjekker deres dæk og fælge eller får dem tjekket hos autoriserede handlere. Det er specielt når det kommer til vinterdæk, at mange danskere er sløve i optrækket i forhold til vores Europæiske naboer. Vinterdæk er specielt vigtige fordi de sørger for, at biler ikke kommer til at glide når de skal køre i sne og slud. Bremsedistancen bliver langt større når det er vådt, og det fører til langt flere ulykker med biler, som ikke har vinterdæk.

 

Hvad det vigtigste er

Det vigtigste ved at have gode dæk og fælge er, at man som ejer af en bil kan sørge for, at alting altid er i tip-top stand. Der er for mange danskere som vælger at gå på kompromis, og spare lidt penge i lommen ved blot, at blive ved med at køre på de samme dæk og fælge. Dette er yderst skadeligt og denne slags ligegyldighed fører til flere ulykker end man skulle tro. Man tror aldrig, at det kommer til at ske for en selv, før det allerede er for sent og man er endt i en ulykke der i bedste tilfælde kun rammer en selv.

Hvis man ikke har godt styr på dæk og fælge kan det være en god ide at besøge sin lokale mekaniker. De vil som regel med glæde hjælpe med både udskift og reparation af diverse ting, samt sige hvorvidt dine dæk og fælge er gode nok til at færdes på vejen eller ej. Det er en rigtig god mulighed for dem, som ikke har de tekniske egenskaber til, at kunne erstatte et dæk og fælge helt selv.

 

Priser på dæk og fælge er faldet

Det sker som regel om sommeren, at priserne for at få udskiftet sine dæk og fælge falder en lille smule. Det er rigtig gode nyheder for os, som gerne vil have nye dæk og fælge. Hvis man er skarp kan man egentlig allerede investere i nogle gode vinterdæk til en lav pris, så man ikke står med fingrene i postkassen om et par måneder og skal til at betale en større sum for, at få det samme produkt man kan få lige nu for en meget lavere pris. Man kan læse mere om disse ting på dette link: http://www.roedkjaerbiler.dk/daek-og-faelge