De 4 vigtigste råd til at vælge et alarmsystem

De 4 vigtigste råd til at vælge et alarmsystem

Når det kommer til privatlivets fred, så er det nærmest en uskreven regel, at man skal have et alarmsystem til sit hjem. Det giver bare mest tryghed at man ved, at man har alting sikret.

Men det kan også være lidt en jungle, når det kommer til alle disse forskellige alarmer og systemer. Hvad er det lige, som du skal lede efter? Hvordan får du den helt rigtige løsning? Jo, det kan du få 4 råd til lige her.

Skal det være med eller uden abonnement?

Alarmsystem – for nogle hænger ordet lidt sammen med idéen om, at når alarmen går derhjemme, så kommer der nogen og rykker ud.

Det er dog faktisk ikke et alarmsystem, men nærmere en bestemt type. Generelt set kan der siges at være to typer alarmsystemer – dem med og uden abonnement.

Uden abonnement er så simpelt, som det kan blive. Man opsætter selve systemet, og når alarmen så går, så vil der på en eller anden måde gives besked til dig. Det er simpelt og let.

Men med abonnement, så får du den unikke fordel i, at alarmen er koblet op til en eller anden form for vagtcentral. Det betyder, at når der skulle ske noget i hjemmet, så er der folk, som rykker ud for at undersøge.

Abonnementet koster selvfølgelig, men kan være en fordel for nogen – især, hvis man bor langt væk. Derimod kan man med fordele udnytte det, hvis man har naboer, som man kender godt. De kan nemlig også få beskeden om, at alarmen er gået, og dermed er der altså mulighed for, at de kan undersøge sagen nærmere.

Hvor meget overvågning vil du have?

Nogle mennesker har ikke brug for megen overvågning – de vil bare vide, når alarmen går. Der er dog også folk derude, som gerne vil have lidt mere information og måske også kontrol over situationen.

En af de populære måder, som dette gøres på, er ved hjælp af videoovervågning. Eksempelvis, så kan man koble et overvågningskamera op til alarmsystemet, så det begynder at optage efter alarmen er gået.

Dette kan for mange være betryggende. Først og fremmest er bare rart at kunne se, hvorvidt alarmen gik på grund af eksempelvis indbrudstyve eller om det bare lige var et overilet kæledyr. Derudover, så kan det hjælpe med at identificere eventuelt kriminelle længere hen ad vejen!

Skal der flere sensorer til?

Alle alarmer kommer i dag med en eller anden form for sensor, hvis ikke flere, som er med til at opfatte, hvis der skulle bevæge sig nogen i rummet efter alarmen er slået til. Netop dette er hele fundamentet for det moderne alarmsystem.

Men dette er ikke den eneste mulighed, som du har. Forestil dig for eksempel, at en tyv er ved at brække et vindue op – dette vil kraftigt vibrere på vinduet, men bevægelsessensoren vil ikke lægge mærke til det.

Her kunne en vibrationssensor faktisk være en fantastisk løsning, for så betyder det, at du ret hurtigt kan se, om der skulle være problemer i huset.

En anden, og måske endnu mindre tydelig sensor, er temperatursensoren. Når døren eller vinduet åbnes ud til det fri, fordi en tyv er kommet ind i hjemmet, så vil temperaturen nærmest altid falde.

Temperatursensoren kan være med til at opdage netop dette. Denne slags sensor er udviklet til at lægge mærke til pludselige skift i temperaturen, som de fleste af os ellers ikke ville have lagt mærke til. Det betyder igen, at du ret let kan finde ud af, om nogen er i dit hjem, før de reelt set er kommet derind!