Døre og vinduer til dit hjem

Døre og vinduer til dit hjem

Uanset om du bygger om eller nyt så skal du have døre og vinduer. Når du nu skal ud og købe det, så køb kvalitet fra start. Kvalitet kan koste mere men til gengæld vil du spare i energien. Gode vinduer vil ikke være utæt, gode vinduer vil holde vind og regn ude – det betyder at der heller ikke vil sive varme ud af dit hjem. Gode vinduer med isolering vil give dig luft i budgettet. Og hvem kan ikke bruge lidt flere penge 😉

Det samme kan siges om døre. Udendørs døre skal ikke kun være tætte og i god kvalitet men materialet skal være stærkt. Udendørs døre skal kunne holde til mange ting. Udendørs døre skal byde gæsterne velkommen og holde uønskede gæster ude. Dit valg af yderdøre er vigtigt. Det er det første dine gæster vil se. Det er ud fra dit yderdør vil dine gæster danne et førstehåndsudtryk. Er din dør af metal eller træ, hvilke farve har din dør og andre små detaljer vil afsløre din smag.

Vælg lokalt – det kan betale sig

Når du vælger lokalt, for eksempel omkring Roskilde, vil du opleve at lokale priser kan være lavere. Det kan skyldes at fragten er billigere. Der ud over vil de lokale tømrer kende området og have kendskab til lokalplanerne, således kan de også vejlede dig. Så er du sikker på, at du ikke køber noget der strider imod lokalplanerne. Hvis det strider imod lokalplanerne, kan du risikere at kommunen beder dig skifte det. Det kan i værste tilfælde ende med en bøde og fængselsstraf samtidig med at du skal ændre dit valg. Det er dyrt – så hellere spørge en gang for meget før du går i gang end en gang for lidt.

Lokale håndværkere kan også møde tidligt og være helt frisk og udføre arbejdet. Når du vælger lokale håndværkere så ved du også hvor du har dem henne – hvis du skulle have ekstra spørgsmål til arbejdet. Lokale håndværkere fra Roskilde kan hjælpe borgere i Roskilde og omegn. Både private og erhvervskunder – intet projekt er for lille eller stort. Du kan læse meget mere om døre og vinduer i Roskilde og omegn her.

Udskift dine døre og vinduer og spar på energien

Det lyder som en joke men den er god nok. Statens Byggeforskningsinstitut mener, at der i gennemsnittet i de danske hjem kan spares op til 25 – 30 % på el- og varmeregningen. Dette kan gøres med bedre isolering. Men den største besparelse får du igennem udskiftning af gamle vinduer og døre og i efterisolering. En lille fodnote er, at for at få det optimale ud af efterisolering så skal tages også isoleres. Det er vigtigt, at sikre at tætningslister u vinduet og fugerne omkring vinduet er tætte. For det første er det ikke særlig rart at der kommer regn og kulde ind gennem fugerne. For det andet er det heller ikke rart at varmeregningen stiger unødvendigt.

Det er ikke kun for din pungs skyld at du bør overveje at få tjekket dine døre og vinduer – hvor tætte er de eller hvor utætte er de. Det er også for miljøets skyld. At du bruger mindre energi til opvarmning vil i sidste ende gavne miljøet. Dit forbrug er en lille del af det samlede globale forbrug, men hvis alle tænker sit forbrug igennem og forbruger mindre, så vil det på det store plan gøre en forskel. Det er vigtigt. Vi har kun én planet vi kan leve på. Så den bør vi passe på, for vores skyld og for vores børns skyld – gør det før det er for sent.