Få styr på din hammertå

Få styr på din hammertå

Hammertå er en irreterende ting, og samtidig en ting som mange dansker lider af. Det er dog ikke alle som ved, hvad en hammertå er, og derfor måske ikke ved om de har det. Hammertå kan gøre ondt, og især hvis der ikke bliver gjort noget ved den. Det er derfor vigtig at opdage det hurtigt og gøre noget ved det. En hammertå kan nemt kureres, hvis man ved hvad der skal gøres.

Hvordan opstår hammertå?

En hammertå kan opstå af to grunde. Den første kan være grundet forkert fodtøj. Benytter man fodtøj, som ikke passer til din fod, så kan hammertå opstå. Hammertå opstår på tæerne, og det er derfor vigtigt at vælge nogle sko, som passer til dine fødder. Skoene skal ikke presser dine tæer for meget. En anden grund til at hammertå opstår er, hvis din 2. tå er længere end stortåen. Her kan hammertå opstår igen, ved at den bliver presset mod fodtøjet.

Kom i behandling hurtigst muligt

Er du så uheldig at hammertå opstår, er det vigtigt hurtigt at komme i behandling. Venter man med behandlingen, kan der opstå gener. Der er her tale om hård hud, samt ligtorne. Det er langt fra en god følelse, og derfor super vigtig at få gjort noget ved det. Jo hurtigere man vælger at komme i behandling, jo hurtigere vil hammertåen forsvinde.

Opsøg en fodterapeut

Behandlingen er forholdsvis enkelt, og forgår i sammenråd med fodterapeuten. Fodterapeuten vil hjælpe med behandlingen, og hvilke ændringer der skal foretages. Dette kan enten være at der skal benyttes andet fodtøj, eller om der skal gøres brug af speciel lavet indlæg til. Derudover kan fodterapeuten vælger at give nogle fodøvelser, som vil hjælpe mod generne. Fodterapueten vil før vejledning sørge for at fjerne alt hård hud, samt ligtorne. På den måde starter du på frisk igen.