Fordele ved at bruge 3D scanning til bygningsprojekter

Fordele ved at bruge 3D scanning til bygningsprojekter

Teknologiudvikling gælder andre steder i vores liv udenfor smartphones og computer. I dag udvikler technologi så hurtigt, at det kan være svært at føle med. Men med 3D scanning så bliver teknologiudvikling mere simpel for byggeriprojekter.

Her taler vi om, hvordan 3D scanning kan hjælpe dig med dit næste byggeri- eller arkitekturprojekt. Vi navner hjælpsomme fordele, som man kan drage af at bruge 3D scanning i stedet for et 2D system.

Hvad er 3D scanning?

3D scanning er noget, der kan bruges til forskellige slags bygning projekter, som et værktøj til for eksempel måling og monitorering af byggeprocessen. 3D scanning burger den nyeste laserteknologi til at scanne for eksempel et hus, byggeplads, parkeringsplads, forskellige typer infrastruktur og meget mere.

3D scanning er en god og præcis værktøj, som kan måle op til 5000 m2 om dagen og er den hurtigste måde at måle en bygning på både indenfor og udenfor. 3D scanning software skaber et 3D billede af det objekt, som skal scanners og så giver den dig muligheden for at se hvert stykke af det fra enhver vinkel.

3D scanning er langt en er de bedste måde at arbejde på med konstruktions- og arkitekts projekter af mange grunde, ikke mindst fordi man kan se hele bygningen fra enhver vinkel på computeren.

3D scanning minimerer defekter

3D scanning giver bygningschefen muligheden for at holde øje med bygningsprocessen. Dette betyder, at man kan være sikre på, at konstruktionen bliver ved med at matche arkitekternes originale design. Ved løbende 3D scanning af byggepladsen, så kan man lette se om byggeprocessen fortsætter som planlagt.

Konstruktionsfejl foretages hele tiden og kan tage masser af tid og ressourcer at afhjælpe. 3D scanning giver dig mulighed for at slippe for al den spildte indsats, der er nødvendig for a rette fejlen. 3D scanning gør det også muligt at sammenlign byggepladsen med arkitektmodelen i realtid.

Overvågning af byggeprocessen i realtid med 3D scanning betyder, at fejl kan fanges så hurtigt som menneskeligt muligt. Dette sparer tid og penge for alle, der er involveret i byggeprocessen.

Automatisk måling

Mængden af tid og kræfter, der bruges på at bliver ved med at tage målinger af en bygning under opførelse, er enorm uden brug af 3D scanning. At manuelt måler en bygning med forskellige typer hjørner eller søjler er dyre og unødvendige med 3D scanning.

Kunstnerisk designet bygninger kræver især mere end en måling og kan være vanskelig at overvåge undervejs. 3D scanning fjerner de ekstra omkostninger og kræfter, der er med i at ansætte nogen til at måle bygningen manuelt.

Den meget præcise måleevne ved 3D scanning eliminerer usikkerheder og spildt tid, penge og kræfter ved kontinuerlig måling af bygningen. 3D scanning processen giver målinger i realtid på hver cm af byggepladsen, som kan ses med 3D scanning software, uanset hvor mange søjler eller ulige hjørner, der er i arkitekttegningen.

Hvis du leder efter en måde at optimere byggeprocessen på for enhver form for byggeri eller byggeprojekt fra landudvikling til maskinkonstruktion, så er 3D scanning noget du skal overveje.