Giv dit barn bedre muligheder i skolen med en tangle

Giv dit barn bedre muligheder i skolen med en tangle

Før fidget spinners blev voldsomt populære var der tangles. Tangles er stadig, på trods af de andre produkters fremgang, yderst efterspurgte og brugte. Man vil særligt ofte se en tangle blive brugt i forbindelse med institutioner, skoler og arbejdspladser. Tanglen bygger på præcis samme koncept som en fidgetspinner – nemlig, at den er et redskab som man kan holde i hånden, og som kan holde en fysisk beskæftiget, imens man koncentrerer sig om noget bogligt eller fagligt, som foregår ved en tavle eller et white board.

Tangles fungerer dog ikke på helt samme måde som fidget spinner. Tangles er nemlig snorelignende ting med en organisk kvalitet der gør, at de kan formes og bevæges i hånden. Tangles kommer i en masse forskellige størrelser, teksturer og farver. Dette faktum gør både at de aldrig bliver kedelige, og at de samtidig kan henvende sig til en meget bred aldersgruppe. Faktisk kan tangles bruges af børn helt fra børnehavealderen til voksne på arbejdsmarkedet. Et overblik over de mange forskellige tangles som findes derude, finder du her: https://mingle.dk/.

Køb en tangle til det distraherede skolebarn

Et sted hvor konceptet med tangles virkelig batter, er i folkeskolen. Her har lærerne ofte problemer med distraherede elever, som ikke lytter efter, larmer og generelt er urolige. Nogle gange skyldes disse problemer børn, der er diagnosticeret med faktiske sygdomme. Nogle gange skyldes det børnenes alder, temperament og styrker og svagheder. Lige meget hvad, så kan man med en tangle i hånden komme problemerne meget i møde. Der er nemlig lavet undersøgelser der viser, at børnene med en tangle kan få afløb for noget af den fysiske uro, og på den måde bedre kan få overskud til at følge med i det, som læreren er i gang med at undervise i.

En tangle behøver ikke kun at være et redskab til bedre koncentration i klasselokalet. Den kan også være en kæmpe hjælp for børn, som generelt har det svært. Børn der går igennem enten motoriske eller psykiske problemer, kan have godt af at blive aktiveret ved hjælp af tangles. Hvad end de kan bruge en tangle under en terapisession eller generelt i hverdagen, så er der stor mulighed for, at disse produkter kan være givende i forbindelse med barnets pyskiske udvikling.

Tangles er ikke bare legetøj

De mange fordele ved tangles i forhold til det skolemæssige regi, kunne let få en til at tro, at tangles kun er brugbare i forbindelse med børn. Men dette er langt fra hele sandheden; tangles er nemlig også meget populære blandt voksne, og særligt på arbejdspladserne rundt omkring i landet. For mange voksne er det nemlig mindst lige så svært at koncentrere sig, som det er for børn. Det vil sige at man kan møde seriøse koncentrationsproblemer hvis man holder et arbejde, hvor man enten laver meget stillesiddende arbejde, eller skal lytte efter til mange lange møder.

For voksne kan en tangle også være en måde at afhjælpe den fysiske uro. Det kan også være en god måde at bekæmpe stress og negative tanker på. Den lille aktivitet som man igennem bevægelsen med en tangle foretager, betyder nemlig utrolig meget for hjernen. Fordelen ved en tangle frem for en fidget spinner er, at en tangle er mere lydløs og lettere at pakke sammen og have med sig. Tangles koster heller ikke lige sp meget, og så fås de i så mange forskellige modeller, at de aldrig bliver kedelige at bruge. En tangle er altså et oplagt valg for alle, som ind imellem kan have problemer med at fokusere på de lidt mere kedelige ting i hverdagen.