Grundlæggende om Herpes

Grundlæggende om Herpes

Det er en meget udbredt og smitsom hud- og slimhindesygdom, og den er forårsaget af en virus, som bliver kaldt Herpes Simplex. Det er ikke altid, at man bliver mærker symptomerne på herpes, før det er man bliver smittet. Det kan nemlig godt smitte og ramme, uden det bliver bemærket. Det er ikke som sådan super farligt, men det er noget, som alle formentlig synes er irriterende og trist at kigge på. Det kan ikke kureres, men man kan gøre mange ting, for at undgå at få et udbrud. Man kan se et udbrud ved, at der er væskefyldte blærer på huden eller slimhinderne, som så ender med at briste, og så bliver det til et sår.

 

De to former for Herpes-virus

Det helt officielle navn er Herpes Simplex Virus, men blandt mange er det kendt som forkølelsessår. De to mest kendte herpes-virusser er HSV-1 og HSV-2, som dækker over Herpes Simplex Labialis og Herpes Simplex Genitalis. Den som forekommer typisk, er HSV-1, som er det som oftest beskrives som forkølelsessår. Når det er man taler om HSV-2, så er det som regel når det omhandler herpes ved kønsorganerne, hvilket er et større problem end de forkølelsessår som mange oplever.

 

Hvad kan man gøre mod et udbrud?

Der er nogle råd og nogle midler, som man kan købe og benytte for at undgå et udbrud. Kosttilskud er noget af det, som bliver foreslået af mange. Det er der flere grunde til, da det først og fremmest gør, at du er mindre modtagelig for at blive smittet, samtidig med du generelt hjælper din krop og din sundhed godt på vej. Men for den generelle sundhed, så er noget af det som gang på gang bliver nævnt, som noget man skal droppe, hvis man vil mindske sandsynligheden for at blive smittet. De to råd som går igen hele tiden er, at man skal stoppe med at ryge, og så mindske sit indtag af alkohol. Rygningen og alkoholen går nemlig ind og svækker immunforsvaret, og måden man bliver smittet på, er netop når det er, at immunforsvaret er svækket. I bund og grund kan man sige, at det generelle tip som der gives er, at man skal gøre hvad man kan, for at være så sund og rask som muligt.

 

Kan det helbredes?

Der er ikke nogen som endnu har formået at finde kuren, som kan fjerne virussen fra kroppen fuldkommen. Men der er som tidligere nævnt flere ting man kan gøre, for netop at mindske chancen for, at man ender med at blive smittet. Så man kan ikke blive helt immun for et udbrud, men man mindske chancen, og man kan mindske perioden med udbruddet, hvis det nu er at det er ude.

Hvorfor får man ofte forkølelsessår?

Noget af det mest normale som folk bliver smittet af den dag i dag, er forkølelsessår. Derfor er der ikke noget tabu eller skam, hvis det er at man er blevet smittet, da det er noget mere eller mindre alle har oplevet. Du kan læse meget mere her: https://herpesfree.dk/