Hvis gulve kunne tale

Hvis gulve kunne tale

Det er ikke bare væggene i vores hjem, der kunne fortælle fantastiske historier, hvis de havde evnen til at tale. Det gælder også de mange m2 gulv vi hver dag betræder gennem hele livet. Det er også gulvene, der danner en stor del af rammen omkring lyset og stemningen i de rum vi befinder os i. Derfor er det vigtigt, at vi passer på gulvene og er opmærksomme på, hvornår det kan være en god ide at få lagt nye.

Når gulvene skal skiftes

Der kan være mange anledninger til at lægge nyt gulv, men for mange bliver det en del af en større renovering og kan derfor ende med at blive blot ’endnu en beslutning’, der skal træffes for at skabe et overordnet billede.

Men fordi netop gulvene spiller så stor en rolle i hjemmet er det vigtigt, at der vælges med stor omhu og at dem, der skal lægge gulvet, udfører opgaven – både før, under og efter – med stor ekspertise og erfaring. Skal gulvet udskiftes kan du derfor med stor fordel vælge en håndværker, der er specialiseret i netop den opgave, som for eksempel https://hans-kirk.dk/produkter/gulv-og-loft/, hvor du kan få både grundig vejledning, professionel udførelse og derigennem et resultat af høj kvalitet.

Hvilket gulv skal fortælle din historie?

Hvad enten der bygges nyt eller der er tale om gammelt, der skal renoveres, så er gulvet en vigtig del af rumfølelsen og stemningen i det hjem, der skabes. Meget kan ændres med maling, møbler og vægdekorationer, men gulvet består og skal kunne holdes pænt og rent i mange år fremadrettet. Derfor er det så vigtigt at vælge det helt rigtige gulv til at fortælle din historie.

Når du vælger, bør du derfor ikke bare tænke på, hvordan gulvet ser ud i dag, men også, hvordan det kommer til at se ud om 5, 10 eller 20 år. Vælger du et materiale, der gulner, et, der bliver mørkere eller et, der kræver stor vedligeholdelse, skal du hele tiden have fremtiden i tankerne. For måske har du ikke noget imod at skulle vakse gulvet med ludsæbe en gang om måneden i dag, men når der kommer 2-3 små til og hverdagen bliver lidt mere hektisk, er der så stadig tid og overskud til det?

Pas på gulvet

Når først det nye gulv er valgt og lagt, så er det altid en god ide at bruge tid på at forstå, hvordan du passer bedst muligt på dit gulv, så du ikke ender med at slide på det eller skade det ved en fejl.

Det handler i høj grad om at bruge de rigtige produkter, når du vasker eller behandler gulvet og samtidig også om at være opmærksom på at klæbe filt under alle stoleben, bordben etc. Så der ikke laves ridser, når tingene flyttes rundt i løvet af livet.

Et gulv skal holde hele livet, så du vælger ikke bare for i dag, men måske for de næste 50 år. Brug derfor hellere lidt længere tid på at finde det helt rette end at haste ud i noget du fortryder på halvvejen.