Hvorfor har jeg brug for vinterdæk?

Hvorfor har jeg brug for vinterdæk?

Tjo, det spørgsmål har jeg også altid spurgt mig selv om. Hvorfor skulle jeg bruge flere hundrede kroner på dæk, når jeg kunne bruge dem på benzin? Er alle dæk ikke ens? Svaret er nej. Jeg havde fået anbefalet at få skiftet mine sommerdæk hos First Stop Danmark, af min svigerfar. First Stop er en af Danmarks største kæder. Helt præcist, er de en af de førende kæder i Europa, der specialiserer sig i både bildæk og autoservice. De har mere end 2000 service centre fordelt på 25 lande. Og ikke nok med det, så er de også rigtige dækspecialister. Det er en ting. Google it. Der skulle altså ikke meget overtales til. Der var ikke andet for. Jeg måtte kontakte First Stop Danmark.

Hvorfor er First Stop Danmark bedre?

FDM og Færdselsstyrelsen anbefaler at man skifter til vinterdæk om efteråret. Det er nemlig på denne årstid, hvor vejene godt kan begynde at ise til, og vejene bliver glattere. Grunden til at jeg endte med at vælge First Stop Danmark var pga. Deres service. Og selvfølgelig også lige den super gode anbefalinger fra svigerfar.

 

Autoservice værkstedet har din sikkerhed i fokus. Det var det, der tiltalte mig mest. Dækkene er en af de vigtigste komponenter i en bil. Uden dæk, så ville bilen ikke kunne køre. Og uden de helt rigtige vinterdæk fra First Stop Danmark, så ville min lille Fiat 500 være Bambi på glatis.

 

Autoservice værkstedet kan altid garantere korrekt og fagmæssig håndtering af din bil. Så du skal aldrig være nervøs for at efterlade din bil i deres hænder. Derudover så går de også op i bæredygtighed. Det kunne jo ikke være bedre. De dæk, der ikke længere kan bruges, bliver afleveret til bæredygtigt genbrug. Det er da lidt fedt.

Hvordan vælger du de rette vinterdæk?

First Stop Danmark har nogle utrolig dygtige og kompetente automekaniker. De hjælper dig med at finde den helt rette kvalitetsløsning til dig og din bil. Det var så let og ubesværet at aflevere min baby hos dem. De forklarede mig også, hvad forskellen er på sommerdæk og vinterdæk, og hvor vigtigt det er at skifte dem. Vinterdæk er nemlig mere fleksible, når det bliver koldt. Det gør så at dækkene får et bedre vejgreb. Derudover så oplyste de også, at alle vinterdæk bør minimum have 4 mm. slidmønster, så sneen kan rasle af dækkene.  Så der er altså nogle ting, der skal være opfyldt før, du kan fortsætte med at køre sikkert om vinteren.

Skal, skal ikke?

Du SKAL! Jeg er blevet så meget klogere på bildæk, og den sikkerhed der hører med til, når du skal vælge vinterdæk. Det er ikke kun min egen sikkerhed, men også alle omkring mig. Nogle vil sige, at uanset dæk, så er ingen sikre så længe, jeg er på vejene. Men nu er der altså en mindre chance for, at jeg skøjter rundt. Jeg kan helt klart anbefale First Stop Danmark, hvis du skal have skiftet til vinterdæk.