Lad gedeost give dig en positiv overraskelse

Lad gedeost give dig en positiv overraskelse

Er de ordinære oste fra supermarkedet begyndt at kede dig? Vil du gerne prøve noget som er nyt og anderledes? Så kan du for eksempel prøve organic goat cheese fra Tebstrup. Gedeost har en helt særskilt smag, som man ikke får fra sædvanlige oste gjort på mælk fra malkekvæg. Der er masser at vælge imellem, hvis man søger efter ”Danish organic cheese” lige fra hårde men milde Gouda oste, til blåskimmelost for dem som hælder til ost med stærke og bitre smagsnuancer. Men har du lyst til noget helt specielt, så bør du prøve en gedeost. Gedeost er typisk kendetegnet med en helt klar hvid farve, og en blød og cremet konsistens. Der findes naturligvis flere forskellige typer af gedeost. Den nok mest velkendte form er den absolut ikke hvide gedeost kaldet myseost. Denne søde ost som stammer fra Norge har en lysebrun, næsten orange farve. Netop denne er oplagt at anvende på et dessertbord med kiks, druer og en god rødvin.

Blandt andre velkendte og værdsatte typer af gedeost findes halloumi fra Cypern, adskillige franske oste så som Sainte Maure og Banon og mange græske fetaoste er ligeledes lavet på gedemælk. På vores egen hjemmebane har vi danske Tebstrup som producerer flere forskellige former for ost klassificeret som organic goat cheese. Heriblandt findes både hård skæreost, men også cremet smøreost i flere varianter.

En anderledes form for velbehag og nydelse

En del tror måske, at gedeost er en nichespise, som de færreste vil nyde at sætte tænderne i, men det er bestemt ikke tilfældet. Der findes brede udvalg indenfor netop gedeost, og den store interesse indenfor at skabe økologiske fødevarer har også ramt mejeriindustrien. Derfor er det bestemt ikke et problem at finde god dansk gedeost. Hvis en ost kan beskrives som Danish organic cheese, så har den bestemt et kvalitetsstempel. Så har du lyst til at overraske dine med en hyggelig aften, så kan et godt ostebord med økologiske oste af for eksempel gedeost være et velsmagende alternativ for en mere unik smagsoplevelse for dig og dine nære.