Lav de lækreste hjemmelavede is på din ismaskine

Is er lækkert. Vi spiser det mest om sommeren, men faktisk kan is spises hele året rundt. Den cremede kombination af den silkebløde tekstur og de lækre, søde smage er perfekt. Hvad en man spiser isen som dessert til en lækker middag, som en del af fredagsslikket eller bare fordi man har lyst, så bliver man altid gladere bagefter.

Når man skal have is, så tyr mange til den færdigkøbte version. Dette fungerer rigtig godt i rigtig mange situationer – for langt de fleste producenter laver enormt lækker og velsmagende is. Men der er alligevel noget helt særligt ved en hjemmelavet og hjemmerørt is.

Mange bliver skræmt af, at det virker enormt svært at skulle lave en is selv. det involverer en masse forskellige processer, og så er der hele problemet med, hvordan den endelige konsistens bliver. Går det galt med isen, kan den nemlig blive grynet og miste den lækre, bløde konsistens.

Men med sådan en ismaskine; https://powercooking.dk/udstyrsguide/ismaskiner/ , så går det hele faktisk ganske let. Ismaskinen gør nemlig den sværeste del af arbejdet for dig, idet den rører isblandingen indtil den får den helt rigtige konsistens og enten kan serveres eller sættes på køl.

Eksperimenter med lækre isvarianter

En ismaskine fungerer egentlig ganske simpelt. Inden ismaskinen skal bruges, skal den være kølet helt ned. Dette betyder, at det ofte er en god idé at sætte den i fryseren en god mængde timer før den skal bruges. Herefter kan man sætte den i gang, og de smarte funktioner rører blandingen rundt, samtidig med at den langsomt fryser den mere og mere.

Når isen er frossen tilstrækkelig, er den klar til at blive sat i fryseren. Når den så serveres er man sikker på at slippe for en grynet konsistens eller et utilstrækkeligt frysningsniveau.

Der findes rigtig mange lækre typer af is, og man kan lave næsten dem alle selv. Der er faktisk meget få grænser for, hvad man kan blande sammen i en is – så længe det er sødt og lækkert. Der findes rigtig mange opskrifter rundt omkring på nettet. Læser man den igennem vil man se, at det faktisk ikke er så kompliceret at lave is.

Det vigtigste at tænke på er at bruge gode råvarer. For eksempel skal æggeblommerne være pasteuriserede, og fløden skal gerne være af en rigtig høj procent. Så bliver isen ekstra god og ekstra velsmagende for dig og dine gæster.