Legetøj slipper fantasien løs

Legetøj slipper fantasien løs

Legetøj er med til at skabe det univers, hvori børns fantasi kan slippes løs. Børn kan være lige det de vil og drømme sig afsted til en anden verden. Det kræver ofte ikke særlig meget legetøj, førend børn finder på noget og lige pludselig kan få en lang og god leg ud af det, det handler blot om at få ideen og så fantasien. Hvordan og af hvad fantasien og ideerne udløses er forskelligt fra barn til barn. For nogle er det figurer og dukker, hvor det er igennem disse man oplever legen. For andre er det køretøjer og maskiner, hvor det handler om teknik funktioner.

Det kan også være klodser, såsom legoklodser og andet, hvor man skal bygge ting op. Her er der mulighed for at skabe noget helt fra bunden. Ofte skal der blot lidt legetøj til før at ideen kommer. Derefter vil det ene tage det andet i legen og før man har set sig om, har børnene lige pludselig udfoldet en hel fantasiverden af diverse elementer. Mange gange indebærer legen elementer, man som voksen ikke kunne have tænkt sig til, eller kunne have fundet på, på samme måde. Altså har legetøj ofte den funktion at sætte tanker og ideer i gang, hvor børn så skaber legen derudaf på hver deres måde.

Børn og legetøj hænger unægtelig sammen

Har man sagt legetøj, så har man også sagt børn og omvendt. Derfor siger man også et legebarn om voksne, der elsker leg. For med alt det drømmeri og fantasi der er i børn, så skal det kunne udfolde sig på måder, som kun kan gøres ved at have legetøj til at udtrykke sig med. For dermed ikke sagt at legen skal blive inden for legetøjets rammer, nej, en bil kan hurtigt blive til et rumskib og en Barbieprinsesse til en ond heks i børnenes univers. Legetøjet bringer ideerne og legene frem i børn og børn formår at give legetøjet liv. Derved hænger det uløseligt sammen. Børn bruger legetøjet til at navigere rundt i de voksnes verden, idet de leger både far, mor og børn og købmand. Det er en forståelsesramme og derfor er der brug for legetøj til børn. Legetøjet har en vigtig funktion.

Find det helt rette legetøj

Børn er forskellige og det samme vil deres interesse for legetøj være og dette i forhold til, hvilket legetøj de er mest til. Det er forskelligt, hvad der lige bliver det store hit og mange gange vil der være nogle trends, som børn følger og bliver fanget af. At finde det helt rette legetøj til et barn handler altså først og fremmest om barnets interesser og hvad der lige optager det enkelte barn lige nu. Det handler om at finde ud af, hvad der er et hit blandt børn og hvad det nye er. Det rette legetøj kan være mange ting og derfor kan man måske bruge lidt inspiration, hvor man kan kigge ind på Legetoejseksperten.dk, som har et større udvalg af legetøj og dette for enhver smag. Her skal der nok være noget at finde.