Rensning af tagrender: Hvornår og hvordan

Rensning af tagrender: Hvornår og hvordan

Rensning af tagrender er i virkeligheden ikke raketvidenskab, men det kan være ret risikabelt, hvis der er langt op, og du skal stå på en vakkelvorn stige. Derfor kan du få hjælp af professionelle til rensning af tagrender, så du slipper for både besværet og risikoen for at falde ned. De rykker ud og klarer let rengøringen, så du slipper for selv at stå for det.

Hvornår er en rensning af tagrender nødvendig?

Hvis det er mere end et år siden, dine tagrender sidst blev renset, så trænger de til både at blive rengjort og tjekket efter skader og huller.

Professionelle har ikke behov for at stå på en stige, for de har smart udstyr, der gør rensning af tagrender enkelt og nemt. Med en tagrendesuger kan de nemlig suge alt skidt op fra både tagrender og nedløbsrør, så der ikke er behov for stiger eller stilladser.

Konsekvensen af overfyldte tagrender

Hvis ikke du får renset dine tagrender, kan det i sidste ende have store konsekvenser for dit hjem. Med en fyldt tagrende vil vandet fra regn og sne ikke blive ført væk, og det kan derfor løbe over kanten og ned langs muren. Dette kan føre til:

  • Vandskader
  • Problemer med fugt og skimmelsvamp
  • Oversvømmelse af kælderrum

I et land som Danmark, hvor der falder meget nedbør, er det ekstra vigtigt jævnligt at få renset tagrenderne.

En rensning i efteråret er hensigtsmæssig

Det er forskelligt fra hus til hus, hvornår det er nødvendigt at rengøre tagrender. Derfor er det en god ide at tjekke tagrenderne gennem året for at se, hvor tit de bliver fyldt op. Som minimum bør du rense tagrender en gang hver halve år. Hvis dit hus er under træer, eller der vokser mos på taget, så skal der foretages rensning af tagrender oftere.

Det er altid mest hensigtsmæssigt i hvert fald at fjerne blade og skidt fra tagrenderne i efteråret. Træerne vil nemlig her smide deres blade, der let stopper tagrenderne til. Når først efterårets og vinterens regn og sne sætter ind, skal der helst være god passage, så tagrenden fjerner vandet fra huset.

Sådan rengør du selv dine tagrender

Hvis du selv vil stå for rensning af tagrender, så kræver det både, at du sætter god tid af og er klar over den risiko, du løber, hvis du skal op i højderne for at nå.

De fleste tagrender sidder så højt, at det kræver en stige eller et stillads, hvis du skal nå derop.

Husk at tjekke gennemløbet

Når du tømmer tagrenderne, så er det vigtigt at du beskytter dine hænder med et par handsker. Der kan ligge små skarpe kviste eller andet, der kan prikke hul på huden, hvis du ikke beskytter den. Brug en lille skovl til at fjerne alt skidt og snavs fra tagranden. Herefter bør feje det sidste op med en lille børste.

Sidst skal du spule med vand for at tjekke, at din rensning af tagrender er succesfuld. Hvis der er passage, skal vandet nemlig løbe frit ned mod nedløbet.