Sådan finder du den bedste bilforsikring

Sådan finder du den bedste bilforsikring

Når du skal tegne en bilforsikring, er der mange ting, du skal have i mængde. Den slags forsikringer kan være vanskelige og komplicerede. Så lad vær med bare at vælge den første du støder på, men sæt dig lidt mere ind i tingene. Det er nemlig vigtigt, at din bil er forsikret, da det ellers kan blive rigtig dyrt. Læs med her for at få de bedste bud på, hvad der gør en bilforsikring god.

 

Hvilke forsikringer skal din bilforsikring inkludere?

En bilforsikring er ikke bare én forsikring – desværre. Der er både en kaskoforsikring og en ansvarsforsikring. De to har helt forskellige dækningsområder.

En ansvarsforsikring er lovpligtig. Altså skal du have en ansvarsforsikring til din bil, før du eller andre må køre i den. Det er en dyr fornøjelse ikke at have en ansvarsforsikring – fra det d. 1. januar 2019, vil det koste 250 kroner om dagen, hvis ansvarsforsikringen ikke er i orden. Til den pris kan det i den grad betale sig at tegne en ansvarsforsikring i stedet for at køre uden.

Ansvarsforsikringen dækker skader på andre personer og køretøjer – og det er derfor, den er så vigtig at have. Man ved jo aldrig, hvornår man er involveret i et uheld.

En kaskoforsikring er derimod ikke lovpligtig. Men den er alligevel god at have. Kaskoforsikringen dækker nemlig skader på selve bilen og føreren. Så selvom ens bil ikke er særlig meget værd, og forsikringen muligvis vil koste mere end, hvad det vil koste at reparere bilen, og hvad bilen egentlig er værd, er det stadig en god forsikring at have. Ansvarsforsikringen dækker jo som sagt ikke skader på en selv – det er kun kaskoforsikringen, som gør det.

 

Det er altså kun ansvarsforsikringen, som skal købes, men en kaskoforsikring kan være en rigtig god idé at medkøbe. Man bør nemlig ikke udfordre skæbnen.

 

Hvad skal dine bilforsikringer kunne

En bilforsikrings formål er, at du ikke selv står med hele ansvaret – eller i hvert fald prisen – hvis der skulle se noget i trafikken, der skader din bil eller andres. Det kan nemlig blive rigtig dyrt at stå med det hele selv. Så i bund og grund skal dine bilforsikringer (ansvar- og kaskoforsikring) dække dig, din bil og eventuelle andre førere. Forsikringerne skal dække på den rigtige måde og med det optimale beløb.

En kaskoforsikring bør for eksempel ikke kun dække uheld, men også hærværk og tyveri. Det er nemlig ofte, at bilen pådrager sig ridser på parkeringspladser. Her vil det være dejligt, hvis din kaskoforsikring dækker en ny gang lak eller lignende.

 

En måde at finde de bedste bilforsikringer på er at sammenligne flere forskellige forsikringer. Så er du sikker på, at du får den, der passer bedst til dig og din situation i alle henseender. Bilforsikringer koster nemlig ikke det samme hos alle forsikringsselskaber. De vil sandsynligvis heller ikke være fuldstændig ens. Derfor er det vigtigt at tjekke forskellige forsikringsselskaber – de vil aldrig tilbyde den nøjagtig samme dækning til den helt samme pris.