Sådan pakker du rygsækken

backpacker rygsæk

Sådan pakker du rygsækken

Hvis du ved hvordan du skal pakke din rygsæk, så er rygsækken i stand til at holde et væld af ting. Der er ikke én måde at pakke på, som er den eneste måde. Her er det at man må prøve sig frem, alt efter hvad man har brug for på sin tur. Hvad der er, er en række gode råd til hvordan man kan pakke sine rygsække optimalt. Det vil vi prøve at dække i dette indlæg, så du måske kan pakke din rygsæk endnu bedre til din næste tur.

En godt pakket rygsæk sørger for at fordele vægten af alt grejet til hofterne, og vil sørge for at holde rygsækken stabilt på plads, så den ikke vælter rundt på ryggen.

Lad os hoppe lige direkte ind i det. Vi har opdelt artiklen fra bunden af rygsækken og opefter.

Bunden – Nederste lag

I bunden af rygsækken er det bedst at pakke noget af det større grej, som du ikke får brug for før du slår lejr. Her er der tale om grej såsom soveposer, liggeunderlag, varmt undertøj samt eventuel lejr-sko. Det er ikke nogen dum idé at pakke disse større og mere eller mindre bløde ting i bunden. Her vil de hjælpe med at danne en slags stødabsorberende bund, som vil gavne din ryg såvel som rygsækken.

Midterste lag

Ovenpå bunden kommer det midterste lag. Her vil vi gerne pakke de tunge ting ned, som vi ikke får brug for imens vi bevæger os. Her taler vi også de tunge, og hårde ting, som vi ikke vil putte i bunden af rygsækken. Det er ting såsom: Komfur, vand-lager, mad-lager (Her er der IKKE tale om snacks, men mad til resten af turen), madlavningsredskaber og lignende ting.

Der sker det, når vi pakker de tungeste ting her i midten, at vi skaber et godt stabilt center, som ikke hælder bagud. Vi får altså en rygsæk, som ikke tipper over, som hvis vi havde puttet det i toppen. Den synker heller ikke besværligt nedad, som hvis vi havde placeret det i bunden.

Hvis du har noget skiftetøj med, som du ikke regner med at skulle bruge på selve gå-turen, så kan det være en idé at pakke nogle af disse tungere og spidse ting ind i dette.

Øverste lag

I det øverste lag er det helt oplagt at placere dine lidt større sager, som du ved at du får brug for på din tur. Her snakker vi naturligvis ting såsom: regnjakke, tynde jakker og bukser, toilet-sager, førstehjælps pakke og andet overtøj – alt efter vind og vejr selvfølgelig.

Sidelommer

Til sidst har vi de fantastiske sidelommer. Her har du plads til alle de små nips ting, som du ofte tager frem og tilbage. Her er der tale om: vandflaske, regnslag, solbriller, compass/gps/kort, myggespray og hvad du ellers lige har brug for ved hånden.

Nu er du bedre forberedt til at pakke dine rygsække næste gang. God fornøjelse.