Spar penge på varmeregningen med isolering

Spar penge på varmeregningen med isolering

At være boligejer kan være utroligt befriende for mange. Muligheden for selv at bestemme om man vil ændre noget i huset, uanset om det drejer sig om nedrivningen af en væg eller etableringen af en ny terrasse. Som boligejer har man dog også altid mange projekter i gang. Der er altid noget der kan fikses eller laves bedre. De fleste danske boligejere vælger at fokusere at få ordnet de ting der kan spare dem en masse penge først, da det ikke altid er lige billigt at være boligejer.

Uanset om man bor i lejlighed, rækkehus eller parcelhus er der nogle generelle områder i forbindelse med boligen hvor man som oftest kan spare en del penge. Et eksempel kunne være varmeregningen. Mange danskere bruger langt flere penge på opvarmning af boligen og varmt vand end de reelt set behøver. En af de måder man nemmest kan forsøge at skære ned på ens varmeforbrug er ved hjælp af mere effektiv isolering.

Effektiv isolering giver store besparelser på varmeregningen

Isolering er det der sørger for at det er varmt i boligen selv når det er frostgrader udenfor. Med god og effektiv isolering er det altså meget nemmere at holde på varmen i boligen. Isolering er med til at mindske varmetabet fra boligen, og jo bedre isoleret boligen er, jo mindre vil varmetabet være.

Hvis en bolig har et stort varmetab vil det sige at man skal bruge ekstra energi på at opvarme boligen for at kompensere for dette varmetab. På denne måde kan dårlig isolering altså være skyld i at ens varmeregning er langt højere end den behøver at være. I dag er det heldigvis muligt at efterisolere både ydervægge og tag, uden at man behøver at skulle til at rive murene ned og bygge dem igen med ny isolering.

Derfor kan det være en god ide at efterisolere boligen

Det kan måske virke lidt underligt at det for langt de fleste er nødvendigt at efterisolere boligen før eller siden. Umiddelbart kunne man godt være fristet til at tro at isolering holder evigt, men dette er kun delvist sandt. Godt nok kan isoleringsmateriale holde sig i mange år uden at miste isoleringsevnen. Problemet er dog at de fleste isoleringsmaterialer har det med at falde sammen efter noget tid, hvilket fører til at der med tiden vil blive dannet flere og flere kuldebroer der hvor isoleringsmaterialet ikke længere dækker.

Nogle typer isoleringsmateriale kan desuden tage skade af fugt, så for at undgå at fugten trænger ind i konstruktionerne kan det ofte være en fordel at efterisolere med en ny dampspærre. Hvis man vil vide mere om hvordan det er muligt at efterisolere en bolig ved hjælp af en dampspærre eller andre former for isolering kan man med fordel besøge denne hjemmeside: https://www.henninglind.dk/services/isolering/.