Vandrepokaler: sjove og traditionsrige

Vandrepokaler: sjove og traditionsrige

Når man slår ordet vandrepokal op i en ordbog, så fremgår det, at det er en genstand, som kan blive brugt igen og igen og gå fra hånd til hånd. Typisk bruger man begrebet i forbindelse med sport, men det kan også være en metafor for en person eller et objekt.

Men hvad har det nu lige med dig at gøre? Det har noget med dig at gøre, hvis du godt kan lide at dyrke sport, og du også ser sport som en social ting. Måske er der hvert år i din klub en turnering, hvor det vindende hold ikke kun skal gå af med sejren, men også skal have en præmie. Eller måske er der behov for lidt ekstra, til at gøre noget ud af old boys turneringen. Se her for at få en idé om, hvad du kan vælge mellem.

Skab historie i gruppen

En vandrepokal er tit en lidt billig pokal, som det vindende hold eller den vindende person får lov til at beholde, indtil turneringen afholdes igen næste gang og en ny vinder skal kåres.

Det er således en økonomisk løsning, fordi I ikke hver gang skal ud for at købe noget nyt. Men det er også en sjov løsning, fordi en vandrepokal faktisk kan rumme en masse sjove minder og historier, efterhånden som den vandre fra hånd til hånd.

Find den rigtige pokal online

Der findes rigtig mange forskellige former for vandrepokaler, og nogle er billigere og lidt mere enkle i designet, imens andre koster mere og virkelig ser flotte ud.

Der kan være alle mulige grunde til at vælge det ene eller det andet. Det kommer helt an på aspekter som økonomi, stemningen i forbindelse med turneringen og måske også klubbens eller holdets æstetik. Lige meget hvad, så er vandrepokaler heldigvis aldrig uoverskueligt dyre.

Præmier gør alting sjovere

Er det ikke lidt overdrevet at bruge tid og penge på at købe en vandrepokal? Det kan nemt være, at det er denne tanke, som du sidder med lige nu. Men her er svaret faktisk nej, for det må ikke undervurderes, hvor meget en reel præmie kan løfte en turnering.

Mennesker er i bund og grund materialistiske. Og selvom en vandrepokal måske ikke har nogen reel betydning, udover æren ved at få den, så giver en genstand at vinde os tit langt mere lyst til at konkurrere. For nogle kan pokalen derfor betyde, at de giver sig det ekstra.

Brug vandrepokalen uden for sportshallen

Nu har det indtil videre handlet om sport, fordi sportsturneringer er et ret oplagt tidspunkt at gøre brug af en vandrepokal på. Men der er mange andre tidspunkter, hvor det også kan være sjovt og smart at hive vandrepokalen frem.

Det kan for eksempel være til en række forskellige sociale events. Når man skal mødes med de gamle venner til en weekend fyldt med lege og spil, kan det være sjovt at finde en vinder. Eller hvis man skal lave konkurrencer i forbindelse med et socialt arrangement på arbejdet eller studiet, kan det samme være tilfældet.

Giv altid pokalen videre

Der er én hage ved en vandrepokal. Det er, at det sjove går af den, hvis traditionen med at give den videre ikke bliver overholdt. Det er op til alle, ikke kun den person, som holder pokalen, at huske, at den skal med næste gang en konkurrence eller turnering overholdes.

Står pokalen hjemme hos den samme og samler støv mange år i træk, mister den nemlig noget af sin betydning. Historierne og traditionerne går i glemmebogen, og noget af det magiske ved konceptet forsvinder.