Vend dine vaner

Vend dine vaner

Det er vigtigt, at man selv anerkender, at man har et problem, hvis man drikker for meget. Det er der, hvor det skal gå op for en selv, at man bør vende sine vaner. Det kan man gøre på mange måder, men hvis man gerne vil have noget konkret, der kan hjælpe, så skal man i behandling. Antabus er effektivt og en god løsning.

Tænk på dig selv

Ved at vende sine vaner og drikke mindre, så skåner man selvfølgelig alle dem omkring sig, der er kede af at se en, der hele tiden af fuld. Men det handler i bund og grund ikke om andre. Det handler om en selv. Derfor er det meget vigtigt, at man vælger at kæmpe imod sig afhængighed. Alkohol er i høj grad noget, der skader kroppen – især hjernen. Hvis man drikker for meget, så går det ud over en selv. Så man skal gøre det for sig selv.

Få hjælp til problemet

Det første skridt til at løse problemet, det er at anerkende, at man har et problem. Det kan være svært for mange, men hvis man har venner eller familie omkring sig, der kan hjælpe en med det, så er det fantastisk. Hvis man drikker for meget, så er det nemlig vigtig, at man får den rette hjælp. Det er ikke kritisk, hvis man drikker engang imellem, men når mængder begynder at blive store og det sker hyppigt, så er det en anden sag. Man kan få hjælp til problemet på mange forskellige måder, så det er vigtigt, at man kontakter sig egen lægen. Man vil derfra kunne blive hjulpet videre til behandling.

Prøv antabus

Der er mange måder, hvorpå man kan prøve at holde sig fra alkohol, men det er nok ikke altid så effektivt. Derfor er det oplagt, at man prøver antabus i stedet for. Det er en behandlingsform, hvor man benytter sig af et lægemiddel. Man indtager et stof ved navn disulfiram, der er med til at gøre konsekvenserne af at drikke alkohol meget værre. Da alkohollet ikke kan nedbrydes i leveren, så vil vedkommende under behandlingen have mindre lyst til at drikke. Man kan nemlig risikere, at man får, hvad der minder om slemme tømmermænd, hvis man vælger at drikke. Hvis det sker i større mængder, så vil der også komme værre konsekvenser. Det bliver set som en effektiv behandling, hvor vedkommende bliver afholdt fra at drikke.

Hold dig til behandlingen

Det er vigtigt, at man holder sig til behandlingen, når man er startet. Det giver selvfølgelig sig selv, at det ikke er det bedste, hvis man lige pludselig begynder på en helt masse andre ting. Man kan jo sagtens have lyst til at feste og drikke alkohol, hvis man nu lige skal til en studenterfest, en fødselsdagsfest eller måske skal man ud til en fyraftensøl med dem fra arbejdet. Der skal man holde sig selv tilbage og minde sig selv om det fremskridt, som man allerede har nået. Man må lære at tilpasse sig omgivelserne, hvor man derimod vælger at tage alkoholfrie drinks med. Man kan sagtens have det sjovt sammen med sine venner, når man er under behandling.

Giv ikke op

Når man er under sådan en behandling, så kan man godt nogle gange føle, at tingene alligevel aldrig bliver bedre. Det er en følelse, hvor man godt kan have lyst til at bare give op. Det er dog vigtigt at huske på, at alting ikke bare er let. Det kan være rigtig svært nogle dage, så det er vigtigt at huske sig selv på, at det er for det bedste. Hvis man ender med at stoppe med sin antabusbehandling, så skal man ikke bare give helt op. Det er stadig muligt at komme i gang igen. Man skal bare op på hesten og fortsætte videre. Det er ikke slut, bare fordi man er faldet af vognen en enkelt gang.